Event Industry Latest Updates

Posted on 24. mai 2019

Elisabeth Stray Pedersen

Elisabeth Stray Pedersen er en norsk designer og gründer som i 2015 fikk muligheten til å overta en historisk produksjonsbedrift med 60 års historie, lokalisert på Økern i Oslo. Bedriften har over generasjoner vært familieeid, og har produsert merkevaren Lillunn kjent for ikoniske ytterjakker i ull.
Elisabeth har erfaring fra norsk og internasjonal mote- og tekstilindustri. Hennes engasjement for mer bærekraftige produkter og lokal produksjon var grunnleggende verdier i valget om å overta virksomheten. I tillegg til å videreføre Lillunn, startet Elisabeth det kontemporære merket ESP ved overtagelse som henvender seg til en yngre konsumentgruppe. I 2019 mottok Stray Pedersen Jacobsprisen for sitt arbeid.

Elisabeth representerer et generasjonsskifte som med nye øyne ser muligheten i å løfte norsk tekstilhistorie inn i en ny tidsalder. Norsk tekstilproduksjon forsvant i stor grad som følge av globaliseringen. Nå gjør effekten av markedsendringer, industriell omstilling og ny teknologi det på nytt relevant å satse på nasjonal produksjon og verdikjede.

Favorittband/artist: Highasakite, Emilie Nicolas, Gundelach, Sassy 009 og Einar Stray er noen favoritter. Nykommeren Murmur.